10 jaar Jeroen!

Time goes by quickly when you’re havin’ a ball…..(Vrij vertaald: “Den tijd gaat goe vooruit ast plezant is..”.)

Een citaat, waarschijnlijk uit één of andere film, maar toch wel het best passend bij het concert van 2016…

Tot zijn, en onze, grote verbazing staat onze dirigent Jeroen Moons immers al 10 jaar dapper met z’n stokje te zwaaien voor onze muzikanten. Hoog tijd dus voor een korte terugblik, een kleine stap terug om dan beter te kunnen springen.
De kleine stap terug kwam in de vorm van enkele werken die we in de voorbije 10 jaar onder Jeroen al gespeeld hadden, en die de muzikanten vaak zelf nog wel eens terug wilden horen.
De grote sprong voorwaarts gaan we ongetwijfeld verder zetten in de vorm van een ongeziene groei en bloei van onze Koninklijke Fanfare. Met toch heel wat jonge, talentvolle muzikanten in onze rangen is de aflossing van de wacht alvast verzekerd.
Het is ook nodig, want monumenten vervang je niet zomaar.

Rist….

Van één zo’n vaste waarde hebben we vorige zaterdag tijdens het concert op gepaste wijze afscheid genomen. Evarist Vercammen, Rist voor de mensen in Gelrode, hangt de tuba aan de haak na welgeteld 73 jaar spelend lid….
Dat gaan héél weinigen hem ooit kunnen nadoen…

Lenthe Goossens had een passend, én pakkend, eerbetoon geschreven aan onze Rist. U kan het hieronder rustig nalezen. Aangezien Rist toch altijd wel een chocolade-liefhebber is geweest, had het bestuur een levensgrote tuba in chocolade laten maken. Een dilemma is in de maak; ofwel eet je de chocolade op en is de tuba algauw een vage herinnering, ofwel wordt het een pronkstuk in de woonkamer, maar dan blijf je natuurlijk verstoken van de lekkernij….

Muzikaal is het voorbije concert ongetwijfeld één van de betere geweest, met als fijne verrassing toch een solo op hoorn, gebracht door onze dirigent zelf.
Ook het werk in de zaal was af, vele uren voorbereiding hebben hun vruchten afgeworpen. Heel veel medewerkers hebben belangeloos gezorgd voor een prima organisatie en verloop van de avond, waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank!

Er waren ook weer heel wat verdienstelijke muzikanten te huldigen, met muzikale carrières die varieerden tussen 30 en 45 jaar, daarbij nog François Wouters die zomaar eventjes een bestuurscarrière van 45 jaar kon voorleggen…

Proficiat aan alle muzikanten voor zoveel uren werk en toewijding, (ok, en ook plezier natuurlijk)…!

Tot slot willen we natuurlijk nog onze presentatrice Annelies Van Damme even vermelden en alle medewerkers, voor en achter de schermen, en vanzelfsprekend u, beste concertbezoeker, van harte danken voor uw komst!
U was een geweldig publiek!

 

  • Door  Dirk Vuerinckx